tiistai 29. heinäkuuta 2008

Forssan markkinat

Niin, otsikon mukaisesti aloitin peipposteni kanssa kesälomaretken kohteena Forssa. Koska lähes järkiään ovat etelän kohteet hyvin syrjäiset meiltä katsoen, puksuttelimme ensin junalla pääkaupunkiseudulle, jossa yövyimme. Markkinoita edeltävänä päivänä haimme vuokra-auton jolla kurvasimme työväentalon pihamaalle vähän ennen kymmentä. Eikä yhtään liian aikaisin! Siinä unohtuivat arkihuolet kun pelmahdin muiden kiihkeiden harrastajien mukana markkinoille sisään ja ihan ensiksi Marian upeille apajille. Ja vaikka olin aika nopea, muutama ihanuus meni sivu suun. Saalis oli kuitenkin kaiken vaivan väärti, katsokaas vaikka:

Kuvassa ovat ostokset Marian pöydästä, poislukien ihana pannulappu ja todella suloinen virkattu reppu. Sitten hieman lähemmin:

Putkiradio on niiiin ihana, samoin kuin kello. Kahvipurkkia olen himoinnut siksikin, että minulta uupuu väritulostin. Pikkuinen luuta on sievä!

Visakoivuinen hylly on pinnaltaan todella kaunis, sitä voisi katsoa ja hivellä vaikka kuinka kauan. Pelargonia vaikuttaisi olevan kerrotumpi lajike verrattuna omiin tekeleisiini. Virkkaukset ovat tosi taitavasti tehtyjä!

Entäpäs sitten tämä taideteos! Niin hieno, koristemaalaukset ovat tosi monikerroksisia ja kauniisti tehtyjä. Aivan upea! Arvoitukseksi jää, kuka Aila on, liekö Vailille sukua?

Arkku on erittäin kaunista käsityötä, myös sisällä on hienoa maalausta.

Ihan kaikista hankinnoista paras on kuitenkin tämä! Näin nuket Marian blogissa aiemminkin ja ihastuin niihin heti. Ja kun näin tämän, oli se kyllä rakkautta ensi silmäyksellä. Maria kertoikin hauskan jutun tämän historiasta, nukkejen valmistus oli aiheuttanut kulmakarvojen kohottelua perhepiirissä. Nukke on todellinen kaunotar ja silti sellainen humoristinen, aivan ihana pikkuinen aarre!

Tässä neiti sievänen nojailee hyötyostokseen: paksu patja Vailin pielukseksi.
Kyllä näiden kanssa saa taas vietettyä tovin jos toisenkin Kurjenpolvea sisustellen. Arkusta sain lisäksi ajatuksen hankkia Vailille seuraa, löytyisköhän hänen kauan kadoksissa ollut sisarensa tms., kun nyt tuo nimikoitu kirstukin on talossa....
Susannan pöydästä ostin tämän ihanan köynnöskasvin ruukussaan. Tosi kaunis! Susannalla oli muitakin todella hienoja kasveja. Jahka / jos joskus saan Kurjenpolveen piha-alueen, Susannan ruukkupuutarhakasvit ovat ihan must!

Lotan pöydässä oli myös kaikkea ihanaa, nappasin itselleni purkin mansikkahilloa. Paremmalla kameralla saisi kuvattua hillon seassa olevat mansikkasattumat. Todella ihana tämäkin!

Nämä astiat ovat tietysti Wooperilta. Nuo kannut ovat aina tosi vetoavia, voin ylpistellä jo aika hienolla kokoelmalla niitä. Purkkeihin yritän rakennella jonkinlaisia kukka-asetelmia. Tuo turkoosi väri on tosi namu!

Sitten vähän materiaalihankintoja Doloresista ja Nukkekoti&Lelusta. Vasta myöhemmin muistin, mitä olin todella aikonut ostaa, mm. Scenic Wateria vesikokeiluihin. Ostoslistalta jää nyt kuvaamatta mm. peltijuna, jonka toin kotiin tuliaisiksi sekä äitini ostama hauska koira -50luvulta. Peipposilla oli kullakin kassit täynnä mm. Bratz-nukkeja, näiden vaatteita, poneja sekä huvittava M&M`s mankka, joka toimii. Taivas varjele, ovat tulleet siis äitiinsä tässäkin suhteessa - itsehillintä on vaikeaa houkutuksien keskellä! Onneksi junaliput takaisin oli jo ostettuna, joten pääsimme aarteinemme vielä kotiin.

Kaiken huumaavan ja hurmaavan tavaran keskellä oli lisäksi ihana tavata teitä blogitutut nukkismaailmasta! Oli mukavaa yhdistää kasvot kommentteihin ja blogeihin. Toivottavasti tapaamme taas ensi kesänä, ensimmäinen kerta Forssassa jäi mieleen mukavana ja Forssan markkinoille on päästävä ehdottomasti uudelleen!

keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Pistoja, pistoja

Nyt on aika fanfaarien! Melkein todistettavasti olen aloittanut tämän Doloresista ostamani hienon jugendhenkisen mattopistelyn yli vuosi sitten. Muistan hehkuttaneeni Nuket-listalla pistelytahtiani ja sitä, että pistelyn tuoksinnassa loppui jo lankakin kesken. Sain sekä Unnalta että Marja-Leenalta erittäin ystävällisesti lisää villaa pistelyihini. No, pistelin ja pistelin, mutta täytyy sanoa että kaikesta kuvittelemastani huolimatta olen hidas... Yli vuosi on vierähtänyt, mutta tulos on nyt tässä! Taustakangas on neulattu valmiiksi ommeltavaksi ja hapsua on vähän harjoiteltu reunaan. En kuitenkaan enää malttanut, vaan alla kuva työstä. Chrisselle kiitoksia esimerkkinä olemisesta, Chrisse pisteli samanlaisen maton, hieman nopeammin tosin...Vaan annas olla, kun hidas pääsee vauhtiin! Pistelin samaan hengenvetoon em. ajankohtana aloittamani tyynyn ja tein siitä vielä pari variaatiota eri väreissä ja vähän isompana. Isot tyynyt on reunustettu Doloresista tilaamillani nauhoilla.


Sitten iski hurja pistelyinnostus ja tilasin tämän kirjan, lisäksi tilasin: DRYSDALE, ROSEMARY:MINIATURE CROCHETING, MCBAINE, SUSAN:MINIATURE NEEDLEPOINT RUG sekä GRAY, FREIDA:DOLLS HOUSE FURNITURE. Tulossa on siis lisää pistelyjä ja kirjontaankin aion syventyä.

Ja lopuksi vielä tekemäni tilkkupeitto, joka arvotaan seuraavassa Meän tyärten minihuushollit-nukkekotikerhomme tapaamisessa.