keskiviikko 24. joulukuuta 2008

Jouluaatto

Aattoaamuna avattiin viimeinen Joenmäenvuorenpajan Minnan valmistama joulukalenteriluukku. Kurjenpolven jouluihin kuuluu tästedes tämä kaunis seimi:

Kiitos Minnalle ikimuistoisesta joulukuusta 2008! Jokainen aamu oli täynnä jännitystä ja iloa, kun taidokkaat, hauskat ja Kurjenpolveen niin sopivat yllätykset paketeistaan löytyivät.

Minä tein 24. päivän luukkuun - yllätys - jakkaran. Pistelin ensin puolipistoin päällystyskankaan. Pistomallin löysin valmiina kirjasta, se on osanen porrasmattoa.


Tässä jakkarani kokonaisuudessaan, jalat ovat valmistavaraa.

Kurjenpolvi ja minä toivotamme kaikille rakkaille harrastajatovereilleni sekä kaikille vuoden aikana blogissani vierailleille

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

tiistai 23. joulukuuta 2008

Ilonaiheita!

Viimeisten kolmen päivän kalenteriyllätykset ehdin päivittämään vasta nyt. Viime päivät ovat olleet työn puolesta ja muutenkin sen verran hektisiä, että olen ollut välillä ihan pökerryksissä. Mutta mitä silloin tapahtuu, kun mielessä pyörii vähän sitä sun tätä, pientä huolta ja murhettakin? No tietysti postilaatikosta löytyy yllätys poikineen, joulutervehdys rakkailta harrastajatovereilta! Minulle kävi näin eilen ja oli pakko tirauttaa parit ilonkyyneleetkin, niin ihana oli yllätys! Tällaiset jouluterveiset minulle oli lähettänyt Tippaliisa:

Pukkikokoelmani karttui kertaheitolla koko pukkiperheellä! Isäpukki, äitipukki ja pieni kilipukki tulitikkulaatikon päällä! Suloisia! Lisäksi tuo ällistyttävä liina kuvassa: se on hädintuskin sormenpääni kokoinen ja silmukat ovat niin pieniä, että ne juuri ja juuri näkyvät. Voi että, ihanaakin ihanampia yllätyksiä,, kiitos Tippaliisa!


Ja nämä tunnistattekin, nukkekotimaailman haluttu keräilykohde eli Wooperin Mariaskoolit! Ihania, piti ottaa parit tanssiaskeleet skoolit kädessä, ovat niiiin pieniä, niin suloisia, kauniita, ihanan värisiä ja mitä vielä! Voi tätä keräilijän onnea ja voi että tätä iloa, kun nukkekotiharrastuksen parista on löytynyt näitä ihania harrastajaystäviä! Kiitos Wooper, nämä ovat rakkaan Wooper-kokoelmani helmiä! Ja siitä toisesta jutusta isoiso kiitos myöskin, se oli aivan hurmaava! Nyt se on jo takanreunalla, josko joku toisi sinne jotakin! :O)

23. joulukuuta

Tämän aamuisen yllätyksen sisältö löytyy tästä kuvasta: ihana pieni enkelityttö ja herkullinen suklaapiiras polkakeppeineen ja kukkakoristeineen. Suloinen ja niin suklainen - tykkään! :O) Minun yllätykseni Minnalle sisälsi vähän kaikenlaista pientä tarvekalua EM:lta.

22. joulukuuta

Voi mikä herkullinen kahvikattaus! Kauniit kupit, servietit ja todella sievä kynttilänjalka. Ja katsokaa noita torttuja, joulutorttujen ystävälle herahtaa vesi kielelle!

Minä olin piilottanut 22. luukkuun nämä pienet hyödyllisyydet: vyönsolki, pikkkunappeja ja puuvalmis lokerikko.

21. joulukuuta

Rakastan pikkuprinttejä, minulla ei ole väritulostinta ja nämä ovat aivan upeita aarteita. Ihania, pieniä, jouluisia - kiitos Minna!
Minna oli tehnyt lisäksi tosi hienot lampetit ja sujauttanut pakettiin mukaan ison pussin helmiä.

Minä olin paketoinut Minnan luukkuun erilaisia pitsejä.


lauantai 20. joulukuuta 2008

20. joulukuuta

Päivän kalenteriyllätys oli tänään tällainen pähkinänkuoreen sommiteltu koriste, kiitos Minna!
Tämä tapaus onkin tuttu, itse tuskartelemani kliivia, Wooperin ruukussa.

perjantai 19. joulukuuta 2008

19. joulukuuta

Voi että, arvatkaa vain, kiljaisinko melkein kun avasin aamun luukun! Aivan ihania juttuja! Olen hulluna noihin pieniin pujoteltuihin sydänkoristeisiin, joita paketista löytyi monta. Pieni pöytäkuusi, pakettipaperirullia ja kuusennauhoja kurkistamassa arkusta, lahjanarua ja aivan ihania pieniä kortteja ja kuvia, kipsikranssi ja kaiken huipuksi Vailille tonttulakki! Ai että tämä joulunodotus voikin olla ihanaa!

Minun luukkuyllärini sisälsi näitä Peekaan kankaita.

torstai 18. joulukuuta 2008

18. joulukuuta

Päivän paketista kuoriutui ihanaakin ihanampi säästöpossu ja Kurjenpolven ikkunoihin joulutonttuset, aivan ihania juttuja!

Minun paketistani Minna löytää tänään tällaiset virkatut pitkät sivuverhot.

keskiviikko 17. joulukuuta 2008

17. joulukuuta

Minna tietää, että tykkään pistelystä! Aloitinkin jo aiemmasta luukusta saamaani ristipistotyötä ja tämä jää odottelemaan joulunpyhiä.

Minä paketoin Joenmäenvuorenpajaan tätä Reutterin kylppäritarpeistoa, samaa sarjaa kuin aikaisemmissa luukuissa.

tiistai 16. joulukuuta 2008

16. joulukuuta

Ihana yllätys löytyi päivän kalenteriluukusta: paistoa odottavat piparit ja pienet muotitkin!

Tässä kuvassa oma tekeleeni, bunkamatto, jonka Minna löytää kalenteriluukusta tänään.

maanantai 15. joulukuuta 2008

15. joulukuuta

Suloiset skräppäysmateriaalit ihanassa sydänlaatikossa! Vaili intoutuu taatusti tähän harrastukseen, kiitos Minnalle!


Joenmäenvuorenpajaan lähetin DHE:n amarylliksen.

sunnuntai 14. joulukuuta 2008

14. joulukuuta

Tämä söpö nalletyyny löytyi aamun kalenteriyllätyksestä! Tunnen huonosti erilaisia painotekniikoita mutta tämä on jollakin menetelmällä itse ilmeisesti painettu. Sievä kuin mikä!

Minä paketoin kalenteriin Peekaan pienen kulhon.

lauantai 13. joulukuuta 2008

Eteistunnelmaa

Kurjenpolvessa on kolme eteistä tai aulaa, tässä keskimmäinen. Edustalla Piipan amaryllis, taustalla siintää Mollamarin kakluuni. Bunkamatto omaa tekoa.
Tässä yksityiskohtaa sivustavedettävästä, sieltä löytyy se, sitten se mitä halusin tässä erityisesti näyttää: isoäidin neliöitä pikkutyynyissä. Vailille on nyt viimein ja vihdoin tulossa oma sänky, johon pitää harjoitella sängynpeitettä.

13. joulukuuta

13. päivän pikkupaketista löytyivät suloinen enkeli ja kukkaruukku. Jahka saan Kurjenpolveen kellarikerroksen ja sitten pihamaan, näille löytyy sieltä oiva paikka. Suloisia, kiitos Minna!
Kurjenpolvesta lähetettiin Joenmäenvuorenpajaan räsymattoja.

perjantai 12. joulukuuta 2008

12. joulukuuta

Jouluntunnelmaa sain tänä aamuna tässä muodossa: ihania jouluaiheisia kankaita!

Minä paketoin päivän kalenteriyllätykseen sipulipussin.

torstai 11. joulukuuta 2008

11. joulukuuta

Joulukalenteriluukustani löytyi tänä aamuna sievät enkeliaiheiset kynttilälampetit kynttilöineen! Näille löytyy paikka Vailin makuuhuoneessa.



Minä olin askarrellut Minnan Joenmäenvuorenpajaan tällaisen kynttelikön. Jalka on koottu napista ja puuhelmistä, kynttilät coctailtikkuja, joihin liimasin langanpätkät sydänlangaksi. Mansetit ovat Flower Softia.


Liittyen Villasukka!-projektiini meillä kävi täällä paikallisen päälehden toimittaja kuvaajineen. Itse pääasian lisäksi he innostuivat kovasti Kurjenpolvesta ja kun esittelin jouluisiin tavaroihin puetun teehuoneen, ei ihmetyksestä tullut loppua. Himmeli, amaryllis, kyntteliköt, pikkutontut ja kaikki muut saivat osakseen hämmästelyä. Valokuvaaja kuvasi huonetta ja joulunajan lehdessä on sitten jossain vaiheessa huoneesta kuva. Aika kiva juttu! :O)

Rentoutin tänään itseäni järjestelemällä keittiönhyllylle aarteitani vähän parempaan järjestykseen. Wooperin astioita, uudet Bodo Henningin peltituusit ja ystäväyllätyksenä saamani Riikan ihanat koirankeksit ja muut herkut. Pöydän Mirkan tekemässä pullakorissa olevat rahkapullat ovat Lotalta synttäriswapista saamiani ja niin "eläväisiä", että pullahammasta kolottaa aina kun noita katselee!

keskiviikko 10. joulukuuta 2008

10. joulukuuta

Päivän kalenteriyllätyksenä löytyi tämä hieno maljakko ruusuineen. Sopii kauniisti kahvipöytään!

Ja mikä kaikkein sykäyttävintä, ihana olkipukki! Olen olkipukkikeräilijä ja minulla on niitä aika montakin isompaa, mutta ei yhtäkään minipukkia. Vitsit, tämä on aivan huippusöpö, kiitos Minna! Tämän pukin, kuten esim. himmelinkin jätän esille koko vuodeksi, nämä ovat ihan taide-esineitä ja sopivat hienosti Kurjenpolven tunnelmaan.

En saa silmiäni irti tästä pikkupukista...

Minä laitoin Minnalle bunkalankoja pakettiin, ehkäpä Minna loihtii niistä jotakin taidokasta!

tiistai 9. joulukuuta 2008

9. joulukuuta

9. päivän kalenteriluukusta löytyi hieno ompelusetti: kankaita, sakset ja paljon pieniä lankapuolia somassa korissa. Minä olin paketoinut tälle päivälle Reutterin kylppärisettiin nämä osat:



maanantai 8. joulukuuta 2008

Villasukka!

Tämä on vähän OT, mutta koska postasin samasta aiheesta noin vuosi sitten ja paljon on tapahtunut, otetaan homma uusiksi! Eli täällä voit lukea reilut vuosi sitten aloittamastani villasukkakeräyksestä. Homma on edennyt siihen malliin, että nyt joulukuussa 2008 villasukkapareja on kertynyt jo huikeat 347 paria, eli lähes sukkapari per päivä! Hoitelen homman siten, että vastaanotan sukkia ja kun niitä on kerääntynyt pienoinen pompsi, ne lähtevät matkaamaan kohti Petroskoita ja pikkuisia varpaita. Tässä hommassa minua auttaa Vita Karla ry. Aiheen tiimoilta sain matkaani myös paikallisen ammattiopiston, jossa hommaan tehtiin oppilastyönä verkossa levitettäväksi sopiva logo. Se on nyt tässä ja jännittelen kovasti, josko alueen pääsanomalehti tekisi tempauksesta jutunkin, sellaista on vähän luvassa ja se poikisi taas paljon pikkusukkia!

Tiedän, että monet blogissani vierailleet ovat osallistunut tempaukseen -kiitän lämpimästi! Ohessa logo vapaasti levitettäväksi.

8. joulukuuta

Päivän paketista kuoriutui Vailille essu ja pieni kuparikulho! Essu on ihana, siinä on taskukin, joka ei oikein kuvassa erotu. Söpöjä, kiitos Minnalle!

Minna löytää paketistaan tänään tällaisen neitosen.



sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Meän tyärten Minihuushollit

Meän tyärten minikerholaiset kokoontuivat iltapäivällä meillä ja tässäpä tekeleitämme - adventtikynttelikköjä. Minun kappaleeni ovat nuo kaksi taaimmaista. Swappejakin vaihdeltiin, sain Hilleltä söpön joulupukin, hauskan seinäkoristeen ja kaunista kangasta joulukiiltokuvan kera, kiitos Hille! Oman pakettini sai Anja, joulutähden lisäksi vähän askartelutarviketta.


Tässä vielä adventtikynttelikkö teehuoneen pöydällä. Kurjenpolven joulukuusessakin palaa jo valot, joten joulua sielläkin selvästi odotellaan! Valot kuusessa ovat sikälikin hauska juttu, että viime talvena Kurjenpolvessa kärähti valaisin ja koko talo pimeni. Hikeennyin hommaan ja Kurjenpolvi on ollut valoitta sittemmin. Mieheni avustuksella saatiin tänä aamuna lähes kaikki valopisteet toimimaan. Täytyy sanoa, että kyllä ne valot tekevät nukkekodin. Laitoinkin tilauksen lisäsulakkeista ja varalampuista, niitä täytyy aina olla varalla!

Oli mukava kerhoiltapäivä, kiitos teille kaikille kerhokavereille!


7. joulukuuta

Tänään aukesi seitsemäs luukku, josta löytyi ihana pikkuleipätölkki. Tölkissä oli monensorttista pikkuleipää, jotka tässä pöytään katettuna. Kuvassa näkyvä kukka-asetelma on peipposten askartelema taustalla siintää Marian ihana radio ja pöydässä Wooperin vuoka ja swappiaarteita.
Pikkuleipien lisäksi luukusta löytyi hieno jouluinen kukka-asetelma. Tässäkin kuvassa ihanat Staffordshiren koirat, swappiaarteita nekin sekä ihkut joulusukat. Vailihan on itse reissussa, mutta opitimistina jättänyt ne takanreunalle odottelemaan. Peili on lähtökiireissä jäänyt kyllä pyyhkimättä.
Tässä kuvaa vähän tästä huoneesta. Laitoin tänne Kristiinan tekemän havukranssin tuomaan joulun tunnelmaa. Tykkään kovasti DHE:n sohvakalustosta, mutta muuten joku tässä huoneessa tökkii, enkä ole osannut sitä sitten sisustaa enkä kalustaa oikein järkevästi. Alun perin ajattelin siitä jonkinlaista kirjastoa, jonka vuoksi nuo hyllyt. Mutta eivät nekään tänne oikein sovi, joten mietintämyssyssä huoneen funktio on edelleen.

Minna löytää tänään paketistaan Reuttersin kylpyhuonesarjaa, hammasharjoja telineessään sekä pikkupurnukat ja liinan.

Tänään meillä kokoontuu Meän tyärten minihuushollilaiset. Jouluaskartelemme yhdessä, joten hauskaa on tiedossa!

lauantai 6. joulukuuta 2008

Itsenäisyyspäivä

Hyvää itsenäisyyspäivää!Kuutosluukusta sain pussillisen puuhelmiä askarteluihini, kiitos Minna!

Minä laitoin tähän luukkuun jo esittelemäni uuden, perinteisestä hieman ulkonäöltään poikkeavan joulutähtilajikkeen, jonka istutin Wooperin ruukkuun.